یکی از مکان هایی که اخیرا خیلی زیاد برای کار کردن فراهم می شود کافه ها و کافی شاپ ها هستند که شکل و شمایل آن خیلی زیاد بستگی به سلیقه صاحب کافه دارد، می تواند خیلی مدرن و میمنیمال طراحی شود و یا سنتی و قدیمی شکل، می تواند صندلی های چوبی داشته باشد یا مبل های راحتی برای لم دادن و قهوه نوشیدن و … درباره نوع و چگونگی دکور کردن کافه می توان در یک مقاله جداگانه توضیح داد اما در این محتوا می خواهیم به معرفی مدیریت کافه و شرح وظایف او بپردازیم که یکی از اشخاص مهم در یک کافه می باشد که نقشی اساسی را بازی می کند. با کافی پارس تنها کافی شاپ زنجیره ای در ایران همراه باشید.
مدیریت کافه یعنی چی؟
مدیرکافه نیز همانند دیگر کارکنان استخدام می شود و حتما مدیر کافه، صاحب کافه نیست مگر اینکه صاحب کافه برای تفنن و گذراندن وقت و البته داشتن درآمد خودش به شخصه آنجا را اداره کند؛ کسی که مدیریت کافه را بر عهده می گیرد باید آموزش علم تئوری درباره قهوه و همچنین درست کردن انواع قهوه ها را دیده باشد و بر آن مسلط باشد، شاید هم قبلا مدیریت کافی شاپی دیگر را بر عهده داشته که یک امتیاز مثبت برای اوست؛ بعد خودش به تنهایی یا به همراه صاحب کافه به استخدام دیگر کارکنان بپردازد، گاهی صاحب کافه خودش امور استخدام و چیدمان کارکنان را انجام می دهد.
-رفتاری دوستانه و دارای روابط اجتماعی بسیار بالا در برخورد با کارکنان و مشتری ها
-مهارتهای شخصی مثل انعطاف پذیری، خوش پوشی، خوش صحبتی
-وقت شناسی که آیتم بسیار مهمی است
-داشتن مهارت مدیریت بحران
-کار بر اساس اصول مدیریت کافه و نه تنها قوانین
مدیریت کافه و وظایفی که بر عهده اوست:
همانطورکه گفته شد کسی که مدیریت کافه را بر عهده می گیرد لازم است که قبلاً به عنوان باریستا یا مدیر کافه سابقه داشته باشد، باید تام دستگاه های قهوه ساز را بشناسد و بتواندبا آنها کار کند و در صورت لزوم برای کافه خریداری نماید، با توجه به نیازهای روزانه و همیشگی کافه در دسترس بودن دائم مدیر کافه الزامیست ضمن اینکه معمولا مدیر کافی شاپ آخر هفته یا روزهای تعطیل هم کار می کند.
برخی از وظایف مدیر کافیشاپ عبارت است از:
-استخدام و آموزش کارمندان جدید کافی شاپ
-تعامل با فروشندگان قهوه و تجهیزات بریا به روز بودن
-برنامهریزی و تنظیم منو برای کافی شاپ با توجه به فضا و تجهیزاتی که در اختیارش است
-چیدمان کارکنان و واگذاری وظایف به آنها
-مدیریت موجودی مواد اولیه کافه
-مدیریت بودجه کافه
-نظارت بر کیفیت ارائه خدمات کارکنان به مشتریان
-داشتن جلسات هفتگی با کارکنان و آپدیت کردن آموزش آنها در صورت لزوم
-کمک به کارکنان و همکاری با انها در روزهای شلوغ کافه
آموزش مدیریت کافه:
معمولاً مدیرکافیشاپ از طریق دانشگاه و گرفتن مدرک مدیریت بازرگانی، مهمانداری یا مدیریت رستوران به این عرصه کاری پا می گذارند اما امروزه با وجود آموزشگاه های معتبر باریستا و مدیریت کافه حتما نیازی به داشتن مدرک دانشگاهی نیست و می توان با شرکت در این کلاس ها به مهارت لازم رسید و مدرک بین المللی گرفت، برای آشنایی با دوره آموزش مدیریت کافه روی لینک زیر کیلیک کنید:
https://coffeepars.com/barista/
مهارت ها و رازهای مدیریت کافه به بهترین شکل:
-معرفی نوشیدنی های ویژه کافه برای سوپرایز کردن مشتری های ثابت
-استفاده از رسانه های اجتماعی و تاکتیکهای بازاریابی برای جذب مشتری به کافه و تبلیغات
-داشتن فروش بیرون بر یا TAKE AWAY
-داشتن پیشنهادهای خرید بیشتر و داشتن آفرهای رایگان به مشتری های وفادار برای جذب و نگهداری آنها و ایجاد تبلیغات دهان به دهان
-داشتن مطالعه و آموزش در زمینه مدیریت کافه و دیجیتال مارکتینگ برای آپدیت بودن و کمک به فروش کافه
-داشتن برنامه فریمیوم در جلوی در کافه برای جذب مشتری
-ارسال پیامک تبریک روز تولد یا داشتن یک نوشیدنی رایگان برای مشتری ها با برنامه ریزی برای داشتن لیستی از مشتری ها به همراه شماره تماسشان (CRM)
اصول مدیریت کافه چیست؟
1-جدی گرفتن مدیریت کافه:
-ممکن است از طرفداران قهوه باشید اما اگر صاحب کافه هستید بهتر است به مدیریت کافه نیز علاقمند شوند تا بتوانید آنجا را اداره کنید.
-دائم در حال آپدیت خود در زمینه مدیریت کافه، تجهیزات و انواع قهوه ها در دنیا باشید.
-تمام تلاش خودتان را با شرکت در دوره های آموزشی مدیریت کافه، مطالعه کتاب های مربوط به مدیریت کافه و رستوران و زبان بدن، استفاده از کلاس های آنلاین آموزشی مدیریت کافه و باریستایی و … بکار ببرید تا بتوانید مدیری شایسته و خوب باشید.
-همیشه وقت شناس باشید و زودتر از باقی کارکنان سر کار حاضر شوید تا آنها از شما این ویژگی خوب را یاد بگیرند.
2-همواره با کارکنان در ارتباط مثبت باشید:
-در جایگاه مدیریت کافه باید مراقب کارکنان خود بوده و همیشه آنها و رفتارشان را زیر نظر داشته باشید.
-برای آنها و بروز شدنشان کلاس هاب آموزشی در نظر بگیرید.
-برای رشد کارکنان و کمک به ارتقا کافه کلاس های توسعه شخصیت برگذار کنید.
-در صورت بروز اختلاف بین کارکنان با گذاشتن جلسات حضوری آن را حل نمایید.
-جلسات منظم هفتگی با کارکنان کافه داشته باشید که می تواند به همراه وعده صبحانه یا عصرانه و دوستانه برگزار شود.
-در جلسات هفتگی به شکایات احتمالی کارکنان گوش کنید و برای رفع آن مشکلات آنها را نیز دخیل کرده و نظرشان را بخواهید.
-در مورد شرح وظایف و انتظاراتی که از هر کارمند در جایگاهش دارید شفاف و صادق باشید.
-در صورت دیدن خطا به کارکنان اخطار شفاهی دهید و از او بخواهید برای رفع آن بکوشد ولی در صورت تکرار شدن چندین باره می توانید به او اولتیماتوم دهید و دنبال کارمند جایگزین باشید.
-به همین ترتیب اگر کارمندی بسیار خوب عمل می کند و کارش را بدرستی انجام می دهد و برای بهتر شدن تلاش می کند از او قدردانی کرده و به او پاداش دهید مثل یک روز مرخصی یا هدیه نقدی و …
-با تک تک کارکنان ارتباط مستقیم داشته باشید و به دردو دل آنها گوش دهید بلکه بتوانید ریشه برخی از رفتارهایشان یا ناهنجاری ها را بفهمید.
-هدیه های مناسب برای روزهای ویژه در تقویم برای کارکنان در نظر بگیرید و آنها را خوشحال کنید مثل روز زن یا روز مرد.
-برای روز تولدشان حتما سوپرایزشان کنید با یک کیک کوچک و هدیه نقدی.
-این وظیفه مدیریت کافه است که حس ارزشمند بودن را به کارمند بدهد.
-می توانید یک مهمانی برای کارکنان در زمانی مناسب در سال برگزار کنید و احساس دوستی و نزدیکی بین آنها و مدیریت را بیشتر کنید تا ترغیب به ماندن و کارمند وفادار شدن را داشته باشند.
-از آنها بخواهید همیشه تمیز و مرتب باشند و بوی خوب بدهند و در صورت عکس عمل کردن با آنها برخورد کنید و خیلی مودبانه اخطار دهید.
-به عنوان مدیریت کافه اینکه زودتر از کارکنان سر کار باشید حس جدیت در کار را به کارکنان نیز القا می کند.
-از آنها بخواهید همیشه وقت شناس باشند و یک ربع زودتر سر کار حاضر شوند تا استارت آرامی داشته باشند.
-در کمال جدیت با آنها دوست و مودب باشید و همیشه به شخصیت آنها احترام بگذارید و آنها را همکار خزاب کنید تا دید از بالا به پایین در آنها حس نشود و خیلی امور دیگر که در کار با آنها برخورد خواهید داشت.
3-بعنوان مدیریت کافه با انجام برخی امور کوچک از مشتریان خود قدردانی کنید:
-قیمت برخی از محصولات را بصورت روزانه کاهش دهید مثلا فردا کافه لاته فقط 25 تومن یا …
-نمونههایی از محصولات خود را رایگان برای تست به همراه سفارششان ارائه دهید.
-به مشتری های خود کارت وفاداری یا هدیه دهید تا به آمدن به کافه برای بارهای بعدی و آوردن مشتری جدید به همراه خود ترغیب شوند.
-اینترنت رایگان ارائه کنید مثلا نام و پسور وای فای را جایی در دید روی میز مشتری یا پیشخوان صندوقدار بگذارید.
-صندلی های خوب و ارگونومیک داشته باشید تا مشتریان احساس راحتی بیشتری داشته باشند.
-یک قفسه کتاب و چند مدل بازی گروهی داشته باشید تا مشتریانی که کافه شما را پاتوق خود می دانند از آنها استفاده نمایند.
-همیشه در کمال احترام و نهایت ادب با مشتری برخورد کنید چه شما که مدیریت کافه را دارید و چه کارکنان که مدام باید به آنها این قضیه گوشزد شود.
-اطالاعات مشتریان را گرفته و در سیستم ثبت کنید تا روز تولدشان را تبریک بگویید و آنها را در تبلیغات کافه یا آفرهای ویژه با سیستم های پیامکی باخبر نمایید.
-و در آخر همیشه و در هر حال حق با مشتری است و خودتان و کارکنان حق جر و بحث با مشتری یا توضیح برای رفع نقص را ندارید و در صورت انجام با خاطی برخورد کنید.
4-سعی کنید کافه شما مکان سومی برای مشتریان باشید:
خوب این یعنی مشتری بغیر از منزل و محل کارش به کافه شما بعنوان مکان سوم برای گذراندن وقت و آرامش فکر کند، بعنوان مدیریت کافه از راه های زیادی می توانید این کار را انجام داده و این حس را ایجاد کنید:
-مشتریان باید احساس ارزشمند بودن کنند که در پاراگراف قبلی درباره آن صحبت کردیم.
-بصورت فصلی یا سالانه دکوراسیون کافه را تغییر دهید و جانمایی میز و صندلی ها را عوض کنید که می تواند تأثیر خوبی روی مشتری و پاسخ آنها به نشانه های محیطی داشته باشد.
-با تغییر در دکور، نور، موسیقی و همینطور بروز کردن منوی کافیشاپ، خود را مهمانپذیرتر و بروز نشان دهید.
-کافیشاپ خود را همیشه تمیز نگه دارید و به کارکنان خود آموزش دهید که به طور منظم در طول روز تمیز و مرتب نگهش دارند.
-تلویزیونی در کافه نصب کنید تا در برنامه های ملی که از تلویزیون پخش می شود با دادن پیامک مشتری ها را به آنجا بکشید تا دسته جمعی و با شور و شوق بیشتری مثلا فوتبال را تماشا کنند.
-در روزهایی که کافه برنامه ویژه ای مثل نمایش فوتبال یا آفر فصلی یا آفر ویژه روز مادر یا ولنتاین دارد را بعنوان روز آماده باش به کارکنان از روز قبل اعلام نمایید.
5-تا آنجا که می شود از اتوماسیون استفاده کنید:
سعی کنید برای افزایش سرعت در ارائه خدمات از فناوریهای پیشرفته مثل صندوق فروشگاهی، گیشخوان های سفارش گیر خودکار، تبلت برای سفارش گیرنده و… استفاده نمایید تا به هر چه بهتر اداره شدن مدیریت کافه کمک کنید.
حقوق در نظر گرفته شده برای مدیریت کافه:
دستمزد مدیریت کافه وابسته به موقعیت مکانی، بزرگ یا کوچکی کافه و سابقه کاری فرد بستگی دارد و اینکه آیا کافیشاپی که مدیریت میکنید متعلق به یک کسب و کار شرکتی است یا مالک خصوصی دارد نیز میتواند در میزان دستمزد نقش داشته باشد.
در نهایت باید گفت راه اندازی صفر تا صد یک کافه و مدیریت آن کار آسانی نیست و شما باید قبل ازینکه یک کافه داشته باشید به مدیریت آنجا فکر کنید و آینده کافه و سختی های آن را حتما در نظر بگیرید بعد اقدام نمایید، ضمن اینکه حتما به آموزش مدیریت کافه اهمیت دهید و در یک مکان معتبر و خوش نام برای گذراندن دوره ها و حرفه ای شدن کلاس بروید و قضیه را جدی بگیرید.
برای اطلاع از بهترین کلاس آموزش مدیریت کافه روی لینک زیر ضربه بزنید: