این روزها کسانی که سرمایه یا بودجه ای قابل توجه دارند یا می خواهند به همراه شریک خود کسب و کاری راه اندازی کنند با توجه به شرایط جامعه و پیشرفت روزافزون دنیا و استفاده بیشتر مردم از کافه ها به فکر راه اندازی یک کافی شاپ برای خود می افتند که کار راحتی هم نیست اما با کمی پشتکار و داشتن مشاور و در نظر گرفتن سختی های این کار و تحملِ گذر از آنها می توانند این کار را انجام دهند. در این مقاله به طور مختصر می خواهیم به راه اندازی کافی شاپ بپردازیم. با کافه پارس بزرگترین فروشگاه زنجیره ای کافه تا انتها همراه باشید.
هدفتان از راه اندازی کافی شاپ:
باید این راه بدانید که راه اندازی کافی شاپ مثل هر شغل دیگری یک بیزینس به شمار می رود و به جز ظواهر، هزینه ها و مسائل خودش را در پی دارد، بنابر این بهتر است اولین هدفتان درآمد زایی برای خودتان باشد و مرحله بعدی داشتن طرح است یعنی می خواهید چطور کافه ای داشته باشید؟ تجاری، هنری، فرهنگی، سنتی، مدرن و لاکچری و … که هر کدام ازین موارد نیازمند تحقیق و پرس و جو و نهایتا اعمال می باشد.
ایده و کانسپت مورد علاقه خودتان در راه اندازی کافی شاپ:
برای داشتن ایده و کانسپت نیاز نیست حتما متخصص باشید فقط باید خلاق باشید و قبل از راه اندازی کافی شاپ بدانید خواسته تان از کاری که قرار است شروع کنید چیست و قرار است چه هویتی به آن بدهید، در این صورت مطمئن باشید نسبت به رقبای قدیمی خود جلوتر خواهید بود و در پروسه انجام کار هزینه بیخود نخواهید کرد و در زمان مناسب تر به بازدهی می رسید.
هزینه های راه اندازی کافی شاپ:
هر نوع کسب و کاری که بخواهید داشته باشید نیاز است که برای آن هزینه هایی را انجام دهید حتی برای راه اندازی کافی شاپ نیز این هزینه کردن ها وجود دارد که به اختصار در ادامه مطلب از آن می گوییم:
1-ملک برای راه اندازی کافی شاپ:
برای داشتن یک کافی شاپ اول نیاز به فضا دارید که متناسب با ایده و هدف شما برای راه اندازی کافی شاپ باشد، بهتر است که کمال گرا نباشید چون فضای داخلی با طراحی دکور انتخابی شما قابل تغییر و انعطاف پذیر است، مهم تر از آن موقعیت مکانی ملک می باشد که بسیار اهمیت دارد مثلا اگر هدفتان راه اندازی یک کافه کتاب می باشد (که قشر خاصی را می طلبد) قطعا مکانی در یک برج تجاری یا پاساژی با موقعیت اداری مناسب نمی باشد و بهتر است جایی در نزدیکی داشگاه ها یا مراکز فرهنگی و هنری را انتخاب کنید.
2-مجوز برای راه اندازی کافی شاپ:
برای راه اندازی کافی شاپ باید یک سری مراحل قانونی را که در ذیل به اختصار گفته می شود، بگذرانید:
-برای اخذ جواز کسب باید سراغ اتحادیه صنف بستنی، آبمیوه و کافی شاپ تهران بروید و این را بدانید که حداقل مساحت برای بستنی ۱۲ متر و بستنی و آبمیوه ۱۴ متر و کافی شاپ ۲۰ متر می باشد.
-تابعیت جهموری اسلامی ایران
-ارائه سند مالکیت و بنچاق یا اجاره نامه رسمی یا عادی و یا مبایعه نامه و یا حکم قطعی دادگاه مبنی بر الزام به تنظیم اجاره نامه یا رسید پرداخت اجاره بهای معتبر و یا ارائه قرار دادهای منعقد با متقاضی پروانه کسب با ادارات و سازمانهای دولتی، نهاد ها، شهر داری، شرکت تعاونی مسکن، شرکت های تحت پوشش سازمان های دولتی و …
2-طراحی دکوراسیون برای راه اندازی کافی شاپ:
برای طراحی دکور و راه اندازی کافی شاپ، چه نمای بیرونی و چه نمای داخلی بهتر است کار را به کاردان بسپرید یعنی متخصصین طراح داخلی و معمارها، این افراد با بررسی محل و داشتن متراژ و نقشه ملک با توجه به میل و سلیقه تان، به شما طرح های سه بعدی با جانمایی مبل و صندلی و پیشخوان و سرویس بهداشتی و بسیاری ریزه کاری های دیگر ارائه می کنند و آن وقت می توانید روی این طرح ها نظر به تغییر یا تأیید دهید و برای خرید متریال اقدام نمایید که به نوع دکورتان بسیار وابسته می باشد؛ دکورهای مختلفی داریم مثل:
دکور صنعتی: که جدیدا بسیار متداول شده است و در آن از سطوح آجری برای دیوار، لوله های تأسیسات در معرض دید، پالت های بازیافت شده و لامپ های صنعتی استفاده می گردد)
دکور وینتژ: (فضایی می شود پر از وسایل تزئینی و عتیقه)
دکور مدرن: (مثلا با انتخاب مصالح و رنگ های طبیعی و ایجاد تضاد با استفاده از بافت آجر در کنار سطوح صاف و صیقلی می توان محیطی گرم و صمیمی با طراحی مدرن را بوجود آورد)
دکور روستیک: (در آن بیشتر از طرح های چوبی بیشتر استفاده می گردد، سبک روستیک یا روستایی همانطور که از نامش مشخص است چیزی را که به طبیعت ارتباط پیدا می کند بیان می نماید)
3-منویی ویژه برای راه اندازی کافی شاپ:
منوی هر کافی شاپی یکی از بخش های مهم در ابتدای راه اندازی کافی شاپ می باشد که نیازمند داشتن مشاوره با کافه داران دیگر یا نظری بر منوی کافه های معروف، شناخت بازار و مواد اولیه موجود، متناسب با مکان و مشتریان می باشد، در مرحله بعد برای منو باید طرحی گرافیگی درست کنید و قیمت گذاری انجام دهید و نهایتا چاپ را انجام دهید.
در منو به نام کافه و لوگویی که طراحی شده است و رنگ و حال و هوای کافی شاپ باید توجه شود و همه چیز خوانا و قابل دید باشد و پشت طرح و رنگ گم نشود؛ پیشنهاد می گردد مواد موجود در هر نوشیدنی را در کنار آن بنویسید تا مشتری راحت تر بتواند انتخاب کند چون کمتر کسی است که تمام اسم قهوه ها و نوشیدنی ها و ترکیبات آن را بداند.
4-تهیه و خرید تجهیزات تهیه قهوه برای راه اندازی کافی شاپ:
مسلما برای داشتن قهوه های اسپرسوی خوش عطر و طعم به تجهیزات و ابزار نیازمندید و باید آنها را متناسب با فضای بار کافه و پیشخوان در نظر بگیرید و تهیه نمایید مثل گرایندر(آسیاب قهوه)، دستگاه اسپرسوساز صنعتی، بلندر و …
5-خرید ظروف برای راه اندازی کافی شاپ:
ظروفی که برای راه اندازی کافی شاپ تهیه می کنید باید به حال و هوای کافه تان نزدیم باشد مثلا چینی یا شیشه ای بودنش و اینکه مقاوم در برابر حرارت و شستشوی زیاد باشد بسیار اهمیت دارد، همچنین به راحت بودن در دست بیشتر از زیبایی دقت کرده و خود را جای مشتری بگذارید و آن را تست کنید. مقاله آشنایی با انواع فنجان قهوه خوری را در سایت کافی پارس می توانید مطالعه نمایید.
6-تهیه مواد اولیه برای راه اندازی کافی شاپ:
باید با توجه به منویی که برای راه اندازی کافی شاپ تهیه کره اید، مواد اولیه را نیز تهیه نمایید و حتما کیفیت را در وهله اول قرار دهید، چون این قهوه های با کیفیت است که در یاد مشتری می ماند و او را تبدیل به مشتری ثابت و وفادار می نماید.
7-استخدام کارکنان برای راه اندازی کافی شاپ:
هر کافه ای برای اینکه بتواند امورش را به درستی و کامل انجام دهد نیاز به استخدام نیرو برای راه اندازی کافی شاپ دارد که با توجه به متراژ و ظرفیت کافه و پیشرفت آن نیاز به کارکنانی مثل باریستا، بارتندر، سفارش گیرنده، سالن کار، ظرفشوی، نیروی خدماتی، صندوقدار , مدیریت کافه و … می باشد.
8-تبلیغات 360 درجه برای ابتدای راه اندازی کافی شاپ:
برای اینکه بتوانید کافه خود را به دیگران معرفی نمایید و در فضاهای مجازی کافی شاپ را پرزنت نمایید نیاز به تبلیغات از هر مدلی دارید که برای این کار روش های سنتی مثل پخش تراکت و تبلیغات دهان به دهان (توسط مشتری های راضی و وفادار ثابت صورت می پذیرد) و … و مدرن مثل سات رسمی، صفحه اینستاگرام، فریمیوم در جلوی کافه و … وجود دارد که پیشنهاد می گردد این کار را به کسی که متخصص امور تبلیغاتی و دیجیتال مارکتینگ و سوشال مدیا برای راه اندازی کافی شاپ است بسپرید.
مسائلی که در بالا گفته شد تنها گوشه ای از راه اندازی صفر تا صد کافی شاپ می باشد و اگر وارد آن شده و دقیق شوید جزئیات بسیاری دارد که هر کدامش نیاز به صرف زمان و نیروی متخصص دارد، پس فکر نکنید همه کارها را خودتان می توانید انجام دهید! برای آشنایی با بهترین کافی شاپ کرج به صفحه مورد نظر در سایت کافی پارس مراجعه نمایید.